gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Jacques van der Hout44.76
2Patrick Van Hoof43.64
3Sander van Huizen43.26
4Vincent Valkenaers42.43
5Reginald Gyselinck40.89
6Ron Koldeweid40.63
7Sébastien Bourgeois40.61
8Dirk Jan Knol40.34
9Patrick Oberlender40.13
10Johan Huitema39.57
11Gino Van Mieghem39.48
12Wouter Liedenbaum39.3
13Koen Onderbeke38.2
14Richard Lutter38.03
15Kurt Van Holderbeke37.94
16Marco Smeele37.76
17Patrick Driesen36.52
18Pat Erauw34.58
19Jurgen Verdurmen32.37
20Kristien De Jaeck31.1
21Danny Verhaar30.67

Trim had ik perfect vandaag! Wind ook lekker hard. Topdag met 30 graden en een felle zon. Hoek was ook goed maar ook chop en wat deining/ golfjes door de mistral. Daarom maar 19km op de teller. Kan niet wachten tot de volgende 30+ knopen sessie!

Top dag op Franqui ! In de ochtend was er bijna niet te varen, maar gedurende de dag werden de condities iets beter. In de chop gaf de set geen krimp, echt top. Voor het eerst 80 gemiddeld op Franqui. Happy, happy, joy, joy..

Ik was pas laat op het water. Even eerst slaap sessie doen achter in de bus. Het was te veel choppy en swell later was het minder en ook de wind.

 

gefeliciteerd Sander. 

Nice short session as we had to leave back to Belgium. We missed the flat conditions but i had my adrenaline rush already in the first run bearing of into the chop with 49 knots topspeed. 

goed gevare ondanks de omstandigheden ni vlak harde wind en roling chop :( 

maaar mooie rezultaten weeer een betere 10 sec :p

kijk al uit naar de volgende trip.

Gefeliciteerd Sander, echt cool zo,n gem boven de 80. Have fun de rest van de periode dat je er zit. Groetjes Marcel

's Morgens lag de baan er bijzonder wild bij, enkel de not faint of hearted gingen erop en zetten natuurlijk weer onwaarschijnlijke resultaten neer... maar omdat de mistral nabij Almanarre vannacht was gaan liggen (en die volgens kenners dan in LF golfslag veroorzaakt) was er een kans dat het later op de dag vlakker zou worden. Enkele speeders hebben om de tijd te doden zelfs hun wave materiaal bovengehaald. Anderen hielden het voor bekeken en zo liep het strand in de namiddag leeg, zodat deze Franse droomspot enkele uren speelterrein was bijna geheel exclusief voor een selecte delegatie O-spotters en OBC-ers, slechts gehinderd door enkele fotosessiekiters. De baan kwam inderdaad goed vlak, nog een uur of zo stevige wind en met wat voorspelbare rollers in. Tegen zonsondergang zakte het in en was het wel eens teruglopen.

Zelf dankzij alweer een gouden tip van onze nationale trots bij minder wind dan gister 68 aangetikt. Dank ! In alphas had ik geen zin, toch wat teveel volk bij mekaar soms. Verder de lichtweereigenschappen van dit setje tot tegen de limiet verkend, want naar het eind toe was het feitelijk 85L + 6.3 weer...en toch nog terugplaneren ! 3e snelste sessie ooit. Begin al een stevig palmares van 60+ sessies bijeen te sprokkelen, nooit gedacht.

Verbetering enkele PR's:

500 m run : 65,52 km/h
Nautische mijl : 57,27 km/h

Not a fast session for me, the wind wasn't strong enough for my 5.2 to get good speed. But i had great fun on the flat in the afternoon.
 

früh auf dem wasser gewesen und noch starken wind und einigermassen flaches wasser gehabt....

doch der chop auf dem kurs wurde immer schlimmer!

später am tag muss es wohl wieder besser gewesen sein...

sail: 5.1 reflex5

finne: choco fins 19er speed

Sessie 45: We zouden vroeg beginnen en dat was maar goed ook want de Mistral veroorzaakte s'morgens meteen veel "chop" op de baan. Het werd een korte wat rommelige sessie met precies 5 runs. Dirk Jan en ik besloten om 12.00 om ermee te stoppen en de huisreis weer te aanvaarden. Eind goed, al goed!! Nu de zaken voor Karpathos regelen; Life is Boarding!

Als een van de eersten op het water, erg veel inkomende swell, en choppie baan.  5 runs gemaakt op de FF42 en toen had ik het wel bekeken, we zouden toch vroeg ophouden omdat we vandaag nog naar huis moeten.  Aan de verhalen te horen werd het toch n og een stuk beter later.

Sander gefeliciteerd met je La franqui PR, ik ben er helaas op 0,13 km/h niet aan toe gekomen. volgende keer beter. Maar heb wel een mooi plaatsje in de op 10 weten te bemachtigen.smiley

FF wennen deze richting; iets meer noord in de noordwest. Na een paar rakjes naar huis gegaan. Weer lekker uitgewaaid. De wind haaks op het strand vind ik toch het prettigst voor hier. Dan is terugkomen ook niet zo'n drama.

challenging day, flying over the chop, after a while it became better.    

Board performed super, what a speed with such a big board.   

2nd time i saild with it and like it more and more. 

Also the Sonntag assy 23 gave me great controle.     

 

again happy with the 500m and the average and this without bearing of, nice

Bij aankomst rond 10 Hr was het l direct duidelijk dat de omstandigheden te heavy waren voor mij. Vlagen tot 45 knopen en allesbehalve vlak water. In vergelijking met de dag voordien waren er ook héél weing surfers op het water. Meer toeschouwers dan surfers. Blijkbaar was ik nie de enige die er zijn bedenkingen bij had. Geduldig wachten dan maar...Rond 1500 Hr toch maar het water op. Toen was het wel wat surfbaar.  Ook nu weer geen denderende resultaten kunnen neerzetten. Dit niettegenstaande ik overal PR's hoorde brullen door de anderen!

Dikke wind in de voormiddag met rollingchop en zeer ruime richting.

Gene spek voor mijn bek en al zeker niet met mijn kleinste racezeil 5.6.

Nope dit was het moment voor de echte cracks.

Dus..... alternatief samen met Gino, bump en jump de ruime zee op met de Wavescape 4.3 en RRD freestylewave 90.

Confortset in deze ruige wind (wat een vlagen). 20 km met deze set gebold, toen het toch echt wel te heftig werd.

Ook Gino hield het voor bekeken. Setje afgetuigd om geen gezandstraald zeil over te houden.

Tegen 17:00 , wind wat matiger en rollingchop zo goed als verdwenen, dus hoppa W53 en 5.6 Blade er op en nog 80 km lekker gevaren. 

Blijkbaar volgende week terug een gematigde tram, dus.... we blijven nog een beetje langer.

Eerste keer op de spot, eerste keer met dit zeil, eerste keer met dit board... wat veel van het goede in niet gemakkelijke omstandigheden. Volgens de vrienden ook steeds veel te ver uit de kant gevaren vol door de chop... kon dus een pak beter... is iets voor volgende keer ;-)

snel vergeten hahahha

The day started with a lot of rolling chop in the morning. I found it very exciting to try and fly over the chop. I enjoyed myself a lot. The morning session had an 68.9avg. After the lunch break with Jess the course got flatter. I went out again to make sure that Richard did not beat me after his chicken style siesta in sander his van. It was a fun trip again, thanks guys. Very nice to see that Danny got his speeds back again. Will be hard to beat him for me but I will give it a try!

KA