gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Fer van der Plas37.74
2Marco Bal35.31
3Tom De Pauw34.31
4Fabian Crombeen34.26
5David Van der Veken33.8
6Paul Van De Perre33.53
7Patrick Depoorter33.03
8Kurt Van Holderbeke32.96
9Dennis De Pauw32.85
10Pat Erauw31.52
11Marc van Gool30.19

West krimpend naar Noordwest. 's ochtends om 8u klonken de masten al veelbelovend, maar de spieren waren nog niet bekomen van de 155km van gister, en de koffie moest nog in werking schieten. Niet dringend, er was toch nog niemand op de strip. Toen de fam. De Pauw gespot in de mobilhome die toch écht wel gisteravond al de parking was opgedraaid. Nog wat gekeuveld, Pat D verwelkomd die met ietwat kleine oogjes van de nacht kwam. 09u nog steeds niemand op strip, toch maar al eens optuigen. 9u30 Plots een toestroom van allerlei auto's en surfbusjes... toch eens deftig werk maken van dat optuigen en aankleden, maar gelukkig nog niemand op de strip dus zeker een kwartier zuiver water voor mij alleen in het vooruitzicht ! Eerste rak, gijp, wie komt daar aangevaren ? Paul VDP. Zat al 65 km lang op de strip ! Niemand had hem nochtans gespot... bizar.

Begonnen met black beauty Almanarre, was effe werken, maar na enkele rakjes toch duidelijk dat er te weinig wind voor was. Ging toen zelf groter board nemen, maar verschillende anderen gingen dan juist een kleiner board nemen... ?? Toen lekker gevaren, wat tips van alfacoach Marco, de man die scherper vaart dan zijn schaduw, maar die ook wel eens diverse wijzen demonstreerde waarop je tijdens een gijp kan stilvallen, maar ook hij kwam al verschillende nachten na elkaar van de nacht, dus niks kwalijk te nemen. Met Kurt eens tot aan de eilanden gevaren, epische aanblikken toen tijdens de terugtocht de waterheuvels platgeregend werden in een plotseling opstekende squall. Stilaan draaide de wind door naar NW om na een regenbui uiteindelijk helemaal stil te vallen. En toen bleef het maar regenen. De gebruikelijke OBC sterkhouders Fam. DP hadden inmiddels met 2-persoonssurfcaravaan de aftocht geblazen, abnormaal vroeg naar mijn gevoel ? Met de O-platers afgesloten met een gezellig royaal frietdiner in Bolbaken, met Joeri en The Kids. Hopelijk is deze - na niet opgetuigd te hebben - toch nog even langs G-dam gereden om een zeiltje op te trekken in de inmiddels weer ruisende Noodwester...

Technotes: de Crossfire 31 toch steviger ivg. de 29, meer lift, scherper terugvaren, geen drag... onthouden

Chille cooling down sessie.

Teleurgesteld in de alpha, allemaal te ruim, ga die palen herplaatsen ;-)

eindelijk nog eens naar herkingen afgezakt.Maar mijn armen waren nog half dood 8 s op 10 d !!

zat met 6.0 met het kleinste zeil op het water maar ik kon niet beter vandaag.

De grootste tegenstander was de kou 14°C met zomer pakje 2/3 is niet om naar huis te schrijven.biberen dus en verstijft geraken. Morgen weer een dag of misschien toch rustdag inplannen we zullen zien.

Kater van sessie van gisteren even gaan verwerken...

Na de geslaagde sessie van gisteren, naar Herkingen vandaag.

Terug regen, water en wisselende wind van kracht.

Eerste de 33 cm Select gebruikt. Werkt zeer goed, vooral omdat ik heel veel buiten heb gevaren en niet achter de dam bleef. Qua eindsnelheid zal de Crossfire 31 cm zeker sneller zijn.

Dus na Dave te hebben uitgewuifd en wat te hebben gegeten. 

Deze er onder gezet, alleen, helaas, de wind was toch redelijk wat in kracht geminderd.

Maar een leuke 100 km sessie, toen plots de wind helemaal op bleek te zijn rond 1500 .


Veel LOFT op het water en veel 80-90 liter boards. Kleiner zou sneller geweest zijn maar ik vond de Falcon113 met 7 meter prima. En die IFins, tja wat moet ik daarover nog zeggen. 1 op 1 vergelijk met de Sting (II) : minder "drag" en gewoon sneller, daar ben ik nu van overtuigd.

En nog een PR op de Alpha ook, wat ik niet had verwacht. Gijpen liepen voor 60% goed en sommige ook met power maar zo hard ... vin wil dus ook wel de bocht om ;-)

Laatste run het snelst. Wind in de morgen gemist, slapen was belangrijker.

Thanks to Fabian to let me try his great lightwind speedboard. What a beast in the given conditions pretty good sail a must say.
7.0 would have been great so missed the chance to get over 70 km an hour. It would fit the board better to  

KATER