gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Luc Salomons35.39
2Sven Kempers35.24
3Sander Wiltschut34.51
4Hans Kleingeld33.9
5Mark Baakman33.59
6Kees Jaket33.22
7Rolf de Ruiter32.37
8Frank-Jac Pleiter32.31
9Bart Hanekamp32.22
10Gijs van Driel32.16
11Eric van Cann32.13
12René van der Weijde32.08
13Kees van Schaik32.03
14Eric Wind31.81
15John Overmeer31.66
16Aart Veerman31.38
17Theo Heebing31.32
18Jan Broekhuizen31.13
19Frank Heinen30.82
20Hans van Breukelen30.57
21William Stoel30.5
22Rene Stoel30.3
23Günter Jansen30.12
24Huub van de Velde27.69
25Tim Wernsen27.15
26Robert Kok26.59
27Peter Bruijnen26.11
28Roelof Schipperus25.93
29Paco Dor24.81

Het was weer heel ver lopen voordat ik weg kon komen. Maar dat was de moeite waard. Een paar beste vlagen en nog streeds een prima temperatuur. Ga nu maar weer eens een tijd m'n artrose-elleboog rust gunnen.wink

Handmatige post! Viel me nog alles mee vandaag, met rechte 35cm vin gevaren. Met deze richting gaat dat prima. De Bullet 115 blijft een heerlijk board!

De verleidelijke wind bleek op het water toch iets minder sterk; 5,00 was eigenlijk alleen in de hardste vlagen voldoende. In die vlagen wel lekker gevaren, lekkere schansjes aan de zeewolde kant. Als bonus een PR op de alpha.

Weinig tijd vanmiddag dus een paar korte runs, 2 x op mn plaat en een lekkere zwemles in de vaargeul was ik wel ff klaar voor vandaagangry volgende keer beter.

Lastig met zuidenwind. Behoorlijke wandeling. Ben benieuwd of het Gijs is gelukt qua afstand :-)

Heerlijk gevaren. Sinds een paar jaar weer eens gevaren met de custom vin van GIlberto. Wat heb je toch een lekker vinnetje in elkaar gezet, Gilberto! :) 

het was bepaald niet wat ik er van had verwacht. vandaag was het mazzel hebben of je een goede vlaag te pakken kreeg, dat lukte mij helaas niet. toch lekker gesurft.

De voorspelling zag er veelbelovend uit. De (spaarzame) vlagen hadden ze redelijk goed maar de basiswind liet het flink afweten.

Het water op met de Falcon Speed en 5,4 maar dat het board was te klein om een beetje eenvoudig weg te kunnen komen. Terug naar de kant en de Falcon 79 gepakt. Dat ging een stuk beter. De 25 Crossfire doet het verrassend goed in deze combi. Met de zeer vlagerige condities (van niks tot hard) moet het wel vlak zijn om grip te houden. Eenmaal in een vlaag die niet wegvalt, versnelt het top. Board liep met deze combi ook heerlijk los.

Het vervelendste is ... mn rugpijn is weer terug. Bij het water inlopen voelde ik al dat het weer niet goed zat. Toch door gegaan in de hoop dat het wat weg zou trekken. Niet dus. Met de upwindse rakken stekende pijn. Halve wind en downwind kon ik er aardig mee omgaan maar op een gegeven moment moest ik er echt mee stoppen. Eenmaal weer op de kant kon ik met moeite mn schoenen en pak uit krijgen .... pfff, voorlopig maar weer een tijdje rust houdensad.

 

Laag water, Zuid, vlagerig, niet ideaal, maar toch lekker kunnen varen. Eerst een beetje verkennen hoe het met het dammetje stond. Planeren eroverheen gaf geen problemen.

Leuk middagje. Eerst met de Hotrod 31cm gevaren. Later de 33. Hiermee liep het board beter los zodat ik de (korte) vlagen wat beter kon omzetten in snelheid. Had gehoopt op wat meer wind, maar dit was al met al prima te doen.

Matig dagje... erg vlagerig en een rothoek... qua varen wel prettig als je een goede vlaag hebt, je kan een eind door varen downwind.

Maar wat een gevaar!!!!! de achteraf aangelegde vaargeul om het vogelrustgebied (zwanen zitte er buiten) is erg gevaarlijk!!! vele hopen met zand liggen, samen met hans van breukelen uitgebreid bekeke en op sommige plaatsen is er maar 15cm water... Hier moet zeker actie op worden ondernomen (zie facebook)

 

De Falcon-90 met een 6,3 was een veel betere keus geweest met deze tegenvallende windkracht uit ZZO, op Horst de slechtste windrichting.  Het lichaam is nog lang niet op sterkte, dat net wel, dan weer net niet planeren kost veel energie.

 

Minder wind als verwacht (weer) en erg vlaggerig.

Maar wel lekker kunnen varen en vandaag mijn nieuwe Mistral 112 direct kunnen testen.

Hij is lichter en loopt losser en daar moet ik erg aan wennen en het begin en kon ik er weinig mee maar aan het einde wist ik er redelijk mee om te gaan en ook een goede 500m run mee kunnen varen en net geen Max rec met de nieuwe 112 dat was jammer.

 

lekker dagje snelheid viel een beetje tegen ,met 30 vin regelmatig over de nood vaargeul gevaren,ik was niet de enigste.

Zuid, dus vlagerig. Als ie constanter was dan was t perfect geweest. Nu was het gelukt als je n goeie lange vlaag had.

Bedankt voor het lenen van je WeedSpeed Hans!

Heerlijk gevaren en John welkom terug.

Ben nog even door gegaan eric en heb nu 208 km (was 218) dus ik ben zeer tevredensmiley

Na een slapeloze nacht (portfolio afronden van 19 tot 05, harde deadline) en opspelende klachten in de nacht vanwege slecht gevallen friet kapsalon vanochtend om 11 uur uit bed gekomen met een slap gevoel.

Toch uiteindelijk besloten om naar Horst te gaan. Op het water dus lange pauzes gehouden. Wel de eerste keer met de Futura 93 carbon gevaren. Het board vaart nog fijner dan ie eruit ziet.. Ik had één forse crash bij 65 km/h toen de vlaag opeens terug ging van 25 kts naar 15 kts. Dit vond de fin niet fijn en daardoor een mooie snoekduik gemaakt.

Het lukt mij niet om automatisch te posten. Ik ga hier werk van maken.

Vandaag met Eric naar Horst getogen(Günter had zijn plekje alweer gevonden) en op basis van de voorspellingen maar 't kleine board gekozen. Dit had achteraf goed de 101 kunnen zijn geweest maar niettemin lekker een paar rakjes met de 7.0 en de 79 gemaakt.

Grtz. Sander.

In het donker het water af, en toen waaide het op z'n best. Nog net een leuke max kunnen halen, en toen moest ik toch echt naar de kant. Nog even overwogen om toch nog een run in het donker naar Harderwijk te maken, en m'n setje dan maar op het nieuwe stadsstrandje achter te laten, maar ach ik was ook eigenlijk wel tevreden zo.

Habe leider zu Spät die richtige Ecke gefunden. Run 1 und Max. Dann war der Wind weg.

Grüße an meinen Wanderfreund Sander und die Jungs vom Drusus: Günter

Voor het comfort (vlagerig, weinig basis wind) voor mijn SX gekozen maar die kreeg ik niet echt aan het lopen, te laat de Falcon speed eronder maar toen was de wind al gaan liggen. Maar toch een leuke dag en lekker gevaren.

Na de top dag gisteren vandaag een off--day. Aan de late kant het water op  met een setje waarvan de trim totaal niet klopte, met name de vin werkt niet oinder dit board. Nog wel een leuk vlaagje kunnen pakken, en de max 2 sec  laat in ieder geval wel zien dat er mogelijkheden zitten in het board. Volgende keer de vlagen wat beter benutten en weer een recht vinnetje....

vlagerig (=horst) aan het begin zitten klooien met trim, daarna een paar lekkers runs gemaakt.

Wat een tegenvaller deze dag doordat ik te klein materiaal bij me had. De volgende keer neem ik weer alles mee behalve mijn formula materiaal.

heb nu 2 keer met de weedspeed 28 onder de ff 90 gevaren, kreeg hem niet op snelheid, vrijdag maar eens met rechte vin varen, kijken of dat beter gaat ,

 

Te klein opgetuigd, Alleen in de harde vlagen even kunnen varen...

Even wennen. Maar een goede indruk van de OTF 32. Meer controle en makkelijker doorlopen tussen de vlagen. Loopt makkelijk hoog. Ook als de wind wat minder is.

LOFTSAILS