gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Edwin Harteveld32.98
2Vincent Valkenaers31.44
3Reginald Gyselinck31.33
4Johan Gelauff31.14
5Patrick Van Hoof31
6Kees van Schaik30.52
7Rob Buis30.49
8Patrick Driesen30.21
9Patrick Driesen30.21
10Niek Huisman30.17
11Dirk Hacha29.7
12Joeri de la Ruelle29.68
13Gino Van Mieghem29.17
14Wesley Deleye29.11
15Paul Van De Perre29.07
16Marc Segers25.71
17Robin Blondeel25.57
18Pat Erauw24.02
Erg tegenvallende wind en een te kleine set dus helaas geen hoge snelheden. Hopelijk morgen beter? Alpha ook erg laag helaas maarja het versnellen uit de gijp lukte gewoon niet met de deze wind.

Eerste keer op de Godzilla nu hij in mijn bezit is, 1 woord... Wauw!!

Begrijp mij goed, ik wordt niet gesponsord door Vd Berg, maar de shape van de MxR Monster 72 en Godzilla (eigenlijk een Monster 85) ben ik heel lyrisch over....

Impressie Godzilla

Echt heel makkelijk aanplaneren, opkruizen als een dolle (echt ongekend), en halve wind koerszeker en rustig, ruime wind over de chop supercontrole!

Heel eerlijk; ik moest wel mijn settings zoeken; giek toch weer omhoog, zeil niet zo bol als met speedboard, downhoal ook ietsje minder (0,7 cm) en uiteindelijk loopt hij mooi stabiel los.

Voor de zekerheid gelijk een carbon vin (Vmax v1 47cm) eronder gedaan voor maximale opwaartse druk en zijwaartse stabiliteit, en ik kon gelijk lekker tegen de vin aanduwen en halve / ruime wind geen spinouts, of andere instabiliteit, echt heel indrukwekkend laugh max display 64.98 km/u

De omstandigheden:

Vandaag was het vlagerig en de wind draaide af en toe van WzW naar W of door naar WNW, op een gegeven moment dat ik dat de wind eindelijk toenam en wilde na 2 runs toch weer de oorsponkelijk downhoal er op zetten, nadat ik dat gedaan had, zakte de wind weer in...(what a bitch!)

Uiteindelijk heerlijk gevaren en voor de show ook een stuk of 10 keer gegijpt (ja echt...) en gelijk mijn Alpha verbeterd, volgende keer nog wat meer oefenen met gijpen, want dit ging best makkelijk en op dit board zink ik ook niet zo snel...nooit denk ik met 150 ltr (of 147 volgens sommigen)

nb: vandaag was echt top met zon, zon 10 a 11 graden, alleen water voelde reeds koud aan, mooie motivatie om op het board te blijven..

groeten van een blije Edwin

 

Toch 10 km ! :) Totaal niet uitkomende voorspellingen. Bij Grevelingendam dacht ik al terug te draaien wegens zelfs geen sporadische witte kopjes. Toch maar eens goeiedag gaan zeggen in de jachthaven, was tenslotte een maand  geleden. Ook toch de elleboogpees eens testen die na 3 maand zagen en pijn uiteindelijk toch wat geneest. Blij nog eens te planeren... wie het kleine niet begeert !

Als ik nu maar de alpha-politie weer niet achter me aan krijg, want ik zet weer een "verdacht" cijfer neer wink in verhouding tot mijn lage topsnelheid (efficiëntie 84% rel. tov. 5x10 sec avg)

Oh ja, technische nota voor andere GT-31 bezitters: dat ding leest en schrijft enkel SD cards 2GB of kleiner !! In de winkel vind je zulke kleine maten niet meer !! Als je kaartje dus op een dag stuk is (Bad Format zegt hij dan o.i.d.), dan kan je maar beter zorgen dat je er een reserve hebt. Best zo snel mogelijk nog op eBay op de kop tikken. De Navilink software is ook k.. dus zonder kaartje volgens mij geen enkele manier om het ding deftig uit te lezen en resultaten te posten.

Echt een Off day voor mij,

Begonnen met de 6.8 en de Falcon 89. Te weinig wind dus dan maar de X-fire 130 eronder. Bij het wegvaren voel ik dat ik een steen raak en ik hoor de befaamde tik. Doorvaren aan het einde van de dam gijpen, peng vin eronderuit. 600 meter zwemmen en lopen door kindiep water. Nieuwe vin eronder en weer door, net te weinig wind voor de 6.8 dus maar omgetuigd naar de 7.5. Vervolgens lekker kunnen varen maar toch ook nog  regelmatig dobberen. Aan het einde kon ik zelfs nog heel even varen met de Falcon 89 en daar toen ook de 2 snelste runs mee gemaakt. Met de X-fire ga ik trouwens wel vrienden worden want daar haalde ik halve wind al 58 km/h mee.

Om de dag in stijl af te sluiten bij het opruimen nog een scheurtje in het zeil veroorzaakt...  k..

Oei Rob, over al die andere pech heb je niks verteld aan de kant ... ?? Wat k... inderdaad

Niet de wind waarop iedereen gehoopt had, maar toch na bijna 2 maanden 'non surfing', toch een redelijke dag!!!

Koude viel best mee.

Morgen poging Nr 2 met hopelijk iets meer wind...

Niet de wind waarop iedereen gehoopt had, maar toch na bijna 2 maanden 'non surfing', toch een redelijke dag!!!

Koude viel best mee.

Morgen poging Nr 2 met hopelijk iets meer wind...

Dat was natuurlijk niet de wind waarop we hadden gehoopt en die was voorspeld.

Wel lekker kunnen varen in december en niet eens zo koud.

Nu ja, de weersvoorspelling was voor 90% juist.wink

Zon: check. Droog: check. Temperatuur: check. Windrichting: check.

Alleen de windkracht viel wat tegen.blush

Zoals wel meer gebeurt met zulke omstandigheden, kreeg ik het setje niet echt aan de gang.

Maar in december toch weer op het water gestaan en met al die bekende gezichten was de sfeer weer "wree wijs" (especially voor Ed op zijn Geints, zo kan je je Vlaamse dialecten nog wat bijschavensmiley)

 

 

nooit genoeg power gehad maar een mooie dag goed weer en de koude viel zeer goed mij bij om nog eeens te varen :p

veel minder wind dan voorspeld   maar wel de zon van de partij  zodoende de nieuwe vin kunnen testen en ik ben blij   super kombinatie   zo   veeeeeeel volk  

was te lang geleden  dus ziek het water op   maar was al bij al fun

Koude handen en voeten heel waarschijnlijk mijn laatste sessie dit jaar;-)

Na het werk aangekomen, blijkbaar nog niet veel gemist maar tegen dat ik opgetuigd was, was het beste al weer weg. In de vlagen nog wat rakjes kunnen varen zonder al te veel druk in men zei. Maar toch content dat ik een kleine PR heb op men alpha!

Ik denk dat ik toch eens ga kijken voor winterbotjes, want amai men voeten!!

Na het werk aangekomen, blijkbaar nog niet veel gemist maar tegen dat ik opgetuigd was, was het beste al weer weg. In de vlagen nog wat rakjes kunnen varen zonder al te veel druk in men zei. Maar toch content dat ik een kleine PR heb op men alpha!

Ik denk dat ik toch eens ga kijken voor winterbotjes, want amai men voeten!!

Veel last gehad van koude handen en te weinig grip, raar want was best zonnig dagje. Waarschijnlijk door de vlagerige wind te veel stil gestaan en daardoor koude handen. Heel de dag afbouwende wind en net iets te laat het water op om genoeg snelle runs te kunnen zetten.

Eerste keer op de Falcon 111, eigenlijk mocht het iets meer wind zijn hiervoor, maar op het eerste gevoel lijkt het een bom. :-)

Kijk er naar uit het board eens wat langer en met ideale omstandigheden te kunnen testen.

SEVERNE