Gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Jacques van der Hout42.4
2Hans Kreisel41.71
3Reginald Gyselinck39.57
4Wouter de Vries39.06
5Danny Verhaar38.65
6Peter van Dijk38.47
7Joeri de la Ruelle38.07
8Alex van der Meer37.7
9Gino Van Mieghem37.45
10Fabian Crombeen37.14
11Patrick Miller37.02
12Wouter Liedenbaum37.01
13Edwin Harteveld36.71
14Carsten Hanke36.6
15Dirk Hacha36.51
16Patrick Van Hoof36.28
17Johan Gelauff36.19
18Gerwin Slingerland35.98
19Nathan Teljeur35.85
20Frank Vanderhaeghen35.27
21Niek Huisman35.01
22Patrick Depoorter34.99
23Pat Erauw33.65
24Brahm Cornelis31.63
25Patrick Crombé30.56
26Patrick Crombé30.56
27Yves Wynen30.28


Toch blij dat ik geweest ben maar Herkingen is mijn ding toch niet. Topspeed met cross 84 gedaan, maar slechts 1 run (?) mee gedaan. Echte runs durfde ik eigenlijk ook niet, wel al mijn gijpen gelukt en tevreden met wat zon naar huis.

Nice afternoon at Herkingen with many speedsurfers behind the brick wall, direction was good enough to avoid upwind sailing in the speed course. There was one guy that decided to use formula equipment for some reason and one belgium speedsurfer that decided to do some slalom sailing outside on his own for some other reason. Most important, we all had fun!

Wrong timing, started too early and had to leave early... 

It was nice to be sailing, but not successfull speeding. Square, gusty, choppy and very crowded. 

I sailed the Speed 54 first to get some nice runs with more ease and changed at end to 45 which takes more effort to get going naturally. With 45 I could not improve my runs at 54 board.

Happy with the alpha.

Lekker dagje:)

Mijn snelheden gingen met de stuk hardere wind maar een halve km omhoog (vergeleken met sochtends) dus ben bang dat ik toch iets fout doe...

Was gezellig druk aan de kant en op het water een beetje te druk maargoed dat mag de pret niet drukken:)

Not my best session ever still searching for the right feeling maybe i just need more wind. Good to see so much people on the water

Started with 90 and 7.0, I was overpowered so decided to change board and sail.

Board, sail, fin never used so was searching for the correct trim and needed just some more wind for this combination.

But we had lots of fun, was crowdy but no problems at all.

Nathan, nice PB mate!

Nice session, was a bit low powered with 5,6m² but was so long ago I had a sail, I was happy with it. Speeds could have been better, but I saw 70 on the display, was a while...Very nice atmosphere, good people, and had a good laugh with Joerie and Fabian. Was on the chilly side, but the central heating did a good job!

Wasn't on a board for over six weeks and didn't do much exercices because of jobs around the house and I had to pay cash today. Cramps and tired after few run's. Not the speeds I hoped for, but only who sailed is able to post, resting on the couch wouldn't help today...

8°C.

Eerste reactie: Flut! Flut! Flut!
Flut alpha, waarbij ik dan nog meermaals anderen in de weg heb gevaren blijkbaar.
Flut avg, en ware het niet dat ik een tijdje met Niek boards had uitgewisseld, dan had ik geen 68 2 sec gehaald.

Maar wacht eens, dit is weer zo'n geval waarbij ik de dwingelandij van de cijfertjes de vaarpret laat drukken, en zjin we daar niet voorbij na 2,5 jaar ?
Laat ik het eens anders bekijken: leuke bende op het water, ietwat druk maar geen ongevallen gebeurd, hoewel het toch wel een stevige portie ruimtelijk en ballistisch inzicht vroeg om doorlopend 6 à 10 bewegende surfers op en neer in de gaten te houden en hun traject te voorspellen. Zonnetje, niet te koud, zeker met handverwarming heel doenbaar (alleen toch eens oplossing zoeken voor dat koud plasje water dat op de onderrug blijft staan binnenin het pak), en weer eens een bak wind, om de anderhalve windloze maand hiervoor goed te maken. 

Ook 3e-snelste Herkingen sessie en 2e snelste 10 sec run. 

En gratis erbovenop achtergrondmuziek van Gino, die af en toe enkele Turaliederen ten beste gaf (waarschijnlijk delirium door onderkoeling...? ;-) )

Dus toch een mooi bijzettertje in mijn groeiend rijtje 60+ sessies (recent fenomeen sinds 2014). En proficiat voor de mooi alpha van Niek, waar en wanneer heb jij die neergezet ?? Dat wil ik toch eens live bestuderen op een keer.

Tja perfecte dag voor velen waarschijlijk, maar ik wilde gaan zwemmen na een crash mat mastbreuk maar het was toch kouder dan ik dacht.

zalig dagje met goed volk

  begonnen met de mistral 55 sp en de 7 meter en ook met deze set de snelste tijd gevaren  toen de wind aantrok beslist om klijner op te tuigen en dan met de  ca 50 met de 6.3  en de mxr 26 setjes liepen bijden super  moet ik zeggen  eens wat meer tijd aan de trim besteed   en dat helpt 

echter  de wind  zwakte een beetje terug af   maar ben blijven varen met  de ca met het gedacht dat het terug harder zou gaan waaien

ben tevreden met de rezults  alles mooi dicht bij elkaar   er had meer ingezeten mocht  de wind gebleven zijn als op zijn hardst 

super  tevreden met de mistral 55  wat een zalig bord    deze had ik eerder moetten hebben   ze licht me echt  echt iets voor de zwaardere jongens onder ons    

Korte maar zeker leuke wintersessie.

Het overpowerde varen van eergisteren en mijn "snotvalling" zaten nog te veel in mijn lijf om vandaag langer op het water te staan.

Niet veel meer dan 5 runnetjes gedaan, maar die 1ne keer dat ik plots wel de goede versnelling vond, was ineens fun voor 5.

Wel genoten van die grote bende eensgezinde speedsurfers, veiligheid stond bij ieder op 1.

Een paar beesten van atleten bezig gezien. "Diejn Ed, das ginne gewoene"smiley

 

Schöner Tag in Herkingen

It was quite crowdy for a december session. But it was good fun!

Weer een aangename December sessie met op het einde een prachtige zonsondergang, de snelheid zat er niet in maar ik klaag zeker niet;-)

Pfff what a mission, too late at the spot, broke a batten, made new one from scratch and by time i was on the water again the wind dropped. Should have taken the 7.1/54 combo by the time i was sailing...

Sailed until dark to make the most out of the given conditions. 

New batten making PB....smiley

eindelijk liep alles nog eens lekker. Misschien niet de snelste, maar mij zeker zo plezant gevaren.

Deel ook gevaren met falcon slalom 100 en 7,0.m2

Die combinatie werd dan wel te groot, maar gaf ook een max van 68,,,,,

 

Nathan gefeliciteerd met je pr , laatste 3 sessies met alle drukte er omheen blijkbaar te veel van het goede. Trim keuze , board keuze alles ging verkeerd maar desondanks tevreden met de resultaten van 2014 op naar 2015 ?? iedereen een fijne kerst toegewenst en voor oude en nieuw vanaf curacao met min 30 graden van mij een hartelijke groet en roets naar 2015 toe gewenst ??????

Voelde me bij aankomen niet al te fit door een stevige verkoudheid en dus maar besloten om te starten op de Falcon Speed 56 met de NP EVO6 5.8. Een groter board vraagt toch iets minder energie om te starten en wilde een setje dat gewoon relax up en down de strip zou lopen. Die set liep zo lekker dat ik er maar niet kon stoppen om daarmee te varen :-) Het zoute water spoelde netjes de sinussen proper en voelde me een pak beter na een half uurtje varen dan voorheen. Resultaat: 1 van de snelste sessie ooit voor mezelf met dit board zo niet de snelste. Wat een super board en zeil toch..

Opnieuw dus een supersessie en het vele varen met iets meer wind de laatste tijd maakt dat ik er terug wat meer in kom :-)

Verder een erg gezellige drukte met erg weinig problemen op de baan, iedereen vaarde met respect voor de anderen, super!

 

vandaag was het super druk op te spot en besloot me volledig toe te leggen op de afstand, dit ten voordele van het evenement morgen "Windsurfing For Life".    Dit is een organisatie die zich inzet voor andersvalide.    Ik kreeg  euro per afgelegde km en dit motiveert je behoorlijk.     Ik was dan ook super blij dat ik150km bij elkaar heb kunnen varen in niet al te gemakkelijke omstandigheden.  

Al bij al valt mijn uur en de nm ook best mee, dit had ik niet kunnen denken.   

Het moet niet altijd speeden zijn, het water op gaan om andere te helpen, kan ook een fijn gevoel geven.

 

      

 

super gedaan pat 

 

super gedaan pat 

 

max display 73.94 km/u, net geen 40 knopen

mooi resultaat met dit board, mooie aankoop!

SURFCENTER