gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Peter Volwater43.06
2Dylan de Jong42.43
3Gerlof Hansma42.23
4Sander van Huizen41.97
5Wouter de Vries41.82
6Willem Jan Heutink41.44
7Michel Meijer40.57
8Hans Kreisel40.41
9Edwin Huijbers40.04
10Patrick Oberlender39.86
11Wouter Liedenbaum39.53
12Carsten Hanke39
13Richard Lutter38.66
14Robert Seinen38.65
15Raymond Wortel38.44
16Hans Kleingeld18.65

Leerzame sessie op de Brace. Zuerst Danke Patrick das du zu meiner Set geswommen bist. En Hans dat je het setje tegen hebt gehouden. Nadat het met niet gelukt was om de baan op te komen, kreeg ik spinout met een crash als gevolg bij 60 km/h. Ik was mijn orientatie helemaal kwijt en mijn setje dreef een fiks stuk aan lager wal. Besloten maar naar de kant te dobberen in mijn reddingsvest. Patrick heeft echter gezwommen en het setje gered.

Daarna niet meer het water opgegaan omdat er voor mij met die ruime koers geen eer te behalen was. Tevens kwam Barry licht onderkoeld aan de kant na panne te hebben gehad, wat voor mijn moraal niet goed was.

Het is een super gave spot. Met meer ZZW denk ik dat ik met vlagen tot 25 Kts wel kan varen, maar ik zie ook de gevaren als het mis gaat. Met een ondersteunende boot is deze spot veilig, maar als je panne hebt ben je overgeleverd aan de elementen en je surfmaatjes. Dat geeft ook gelijk de charme van de spot weer. Het was mooi om mensen als Gerlof en Hans niet hoekig, maar vloeiend de baan over te zien gaan. Later kwamen Sander en Richard nog, maar toen ben ik met Barry terug gaan wandelen.

De terugtocht viel me erg mee. Daarna de modder in de zoetwater sloot afgespoeld. Ik wil hier zeker nog een keer komen, maar dan liefst in een ondersteunende boot om lekker te genieten van de condities. Da Curve geeft me echt een veiliger gevoel omdat je daar een boot hebt en die zandbank die helemaal droog ligt.

Ik ben benieuwd naar de tijden. Voor mijn gevoelen waren de vlagen zeker 30 Kts en was de wind behoorlijk ZW. Voor toppers ideaal lijkt me, maar voor recreanten een verzoekingcool

Super mooi weer en een PR gevaren! De wind had zelfs nog we wat harder gemogen.
 

had a nice speed session after slalom on amstelmeer, bit choppy, broad an gusty but with low tide the wind was stronger and water stayed a bit flatter.

unexpected nice session with enough wind with nice people!

Thanks 

and a pr on the 500m!

Onverwachte leuke middag op de Brace, iedereen had de 6,3 en het grote board gepakt, en ook ik had de 50 klaarliggen, maar last minute toch ff de wind bij Den Helder gecheckt, en daar waren de vlagen over de 30 kn met een gemiddelde wind van 25, dus toen de 44 maar gepakt. Ik had achteraf wel even de 5,8 willen varen, heb toch het idee dat ik met de 5,8 sneller accelereer in de vlagen dan met de 6,4. Ik kan het prima houden, maar het efficiënt omzetten in snelheid is lastig. Op de baan kon ik echter wel meer wind hebben, moest echt moeite doen om het zeil niet te oversheeten.

 

Na maanden niet gevaren te hebben leek mij de Brace wel een goede binnenkomer voor 2015. Eerste paar runs waren erg roestig en ik had me al bijna neergelegd bij 68 a 69 gem. Hoe anders werd dat nadat ik de C3 Slingshot had gewisseld voor de Z-Fins! Wat een heerlijke vin :D

We waren al vroeg gaan lopen en konden meteen varen. Dat was voor mij op het eind te merken, was helemaal leeg na de 3 snelste runs. Wilde er nog 2 meer uitpersen maar bij de 1e poging 73,5 gem maar gestopt het ging niet meer.

De wandeling terug heb ik nog nooit zo zwaar gehad als vandaag. Overal kramp, tig keer stoppen en compleet gesloopt terug bij de auto. Maar was een heerlijke dag. Top weer, goede sfeer op het water en mooie snelheden maken het meer dan goed!

 

Nice conditions at the Brace today. My personal fitness wasn't too good this last week but made the best out of it.

Only made 5 runs for me today the 500 was pretty flat shame i couldn't enjoy the session longer because when the tide was low and with upcoming some strong gusts were coming in. because my good old mast snapped. So had to do a little swimming and a harder walk because i had to carry the gear on my back and shoulder. Thanks to Patrick for the help with derigging.

Erg lekkere sessie op het wad! cool

Eerste keer op de FFS 50, was even wennen... maar wat een geweldig board!

Helaas een andere zeil trim geprobeerd en dat was geen succes.

Daarna toch mijn oude trim en met elke run ging de snelheid omhoog.

Helaas te laat gewisseld... maar wel weer wat geleert wink

Kes: Gefeliciteerd met je PR!

Weer eens een Brace sessie met mooie vooruitzichten. Vlagen waren uiteindelijk wat minder hard . Weet niet echt waar het aan lag maar de echte acceleratie heb ik niet gevoeld. Met name langs de baan weinig druk in het zeil. Blij dat ik geen NP mast ben. :)

Wat een mooie dag had moeten zijn liep net iets anders, door gebrek aan vertrouwen in de vin, een aantal spinouts, deed mij besluiten om voorzichtiger te varen, ik kon ook voor geen meter hoogte lopen met deze vin, dus was telkens genoodzaakt om geheel langs de kant terug te lopen, en na een lange zwempartij op het moment dat het laag water was, zo koud geworden, en toen maar besloten om op het moment dat de baan het vlakst was, en tijdens de beste wind terug te gaan, want ik had geen zin in ongelukken, dus of de trim aanpassen van het zeil, of nog een nadere vin zoeken.

Maar in ieder geval een 70+ sessie erbij, op naar de volgende keer.

the winter is over .... hopefully !

really nice day with a lot of speeders at the brace!

 

second attempt with the new lessacher b +f drake 30 22 asy

after changing the mast position i went 4 km7h faster.

at the end of the session the wind picks up a bit more.

 

next time i will try the asy 20 with the 44

hopefully with the new boards :-(

 

Super good and sunny speed session with many speedsurfers.

Small PR on Average and PR on 500m.

Today was a good day!

Afgelopen jaar geen Brace sessie. Was weer even wennen en ik heb meer gewicht nodig.

Eerste keer op de Brace vandaag. De omstandigheden waren qua wind en weer perfect om de spot te leren kennen. Was leuk!

FINISH