gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Hendrik de Jong36.68
2Gerlof Hansma36.65
3Twan Verseput 36.35
4Jurjen van der Noord36.17
5Ferdinand Rikkers33.87
6Eric Kamminga32.23
7Alwin Visker31.49
8Oane Kingma31.02
9Karel Abel20.48

In het begin iets te weinig wind. Daarna begon het heel snel toe te nemen. Mijn knijpspier-conditie liet veel te wensen over. Kon niet de ideale stand vasthouden tijdens de runs. Gemiste kans op een 60+ posting. Geen tijd meer om te switchen naar kleiner spul. Bij het weggaan kwamen er nog wat snelle jongens aan. Wind nam nog wat toe qua onderkant.

weer niet helemaal de verwachte wind, jammer

minder wind eerst dan verwacht, pas later kwam er meer maar toen was de koek op. 

Begint beetje vervelend te worden met die voorspellingen die elke keer niet uitkomen.... Geen moment druk gehad op 1 klein vlaagje van 5 sec na die gelijk een display max van 75.xx gaf....

Na lang wikken en wegen maar op save gespeeld, en naar het lauwersmeer gegaan. In het begin was een 7,8 en 111 de beste keuze, later werd het wat beter. Maar 7m en 89 was onder de kant denk ik de beste keuze. Op het meer waaide het goed, maar onder de kant was het erg vlagerig en weinig wind.

Vlagen zoeken vandaag. Erg fijn om weer op het water te zijn!

Helaas niet de voorspelde wind, maar het was wel lekker om weer eens te varen.

Unfortunately not the wind we were expecting. Struggling (as always) in these conditions to get any speed. Good to be on the water though!

for the records. 1 keer naar de overkant gevaren met knikkende knieen, want dikke golven, flinke vlagen. Zeil was in principe niet te groot maar voelde me toch niet comfortabel, en dan is het wachten op problemen.

Omdat ik vond dat het best moest kunnen nog een poging gewaagd. Halverwege bij het ontwijken van een dikke golf door een flinke vlaag van de plank afgewaaid. Het er weer opkomen lukte maar niet, mede door de grote golven, dikke vlagen etc.waarop Klaas, die gelukkig regelmatig lang kwam om te vragen of het nog ging, maar gevraagd de hulplijn te bellen. Net toen hij contact had, zag hij dat het mij lukte in een moment van mindere wind toch weer op de plank te komen en terug te varen, zodat hij meteen kon melden dat het niet meer nodig was.

Ik had er geen zin meer in en ben naar huis gegaan. Klaas nog bedankt voor je aandacht en hulp.

SEVERNE